LÁCACSÉKE

2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

 

"GYÖKEREK ÉS ZÁSZLÓK"

 

LÁCACSÉKE - VÉKE

 

ÚJ TESTVÉRTELEPÜLÉSI KAPCSOLATOK KIÉPÍTÉSE

 

  

„Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne.”

 Tamási Áron

 

Tamási Áron gondolataival köszöntjük honfitársainkat

Vékén és Lácacsékén!

 

Fontos dátum 2016. július 23., mert ekkor írtuk alá és tettük hivatalossá testvérkapcsolati elhatározásunkat a két település között.

A Bethlen Gábor Alaptól a „Gyökerek és Zászlók” új testvértelepülési kapcsolatok kiépítésére pályázati úton elnyert támogatás jó alapot biztosít az elinduláshoz. Településeink közös történelmi múltja, hagyományaink, küzdelmeink, jelenkori törekvéseink és céljaink mutatják azt az utat, amelyen járnunk kell egymást segítve.

„Összenő, ami összetartozik”, a Willy Brandttól származó mondat most már ránk is érvényes. Magyarságunk a Kárpát-medencében, életünk a Bodrog-közben gyökerezik. Ez a két legfontosabb dolog, ami eddig is előre vitt bennünket.

A jelenkor politikai, gazdasági és szociális folyamatai sok kérdést állítanak elénk. Az elzártságban töltött hosszú évtizedek szinte bepótolhatatlan lemaradást okoztak településeinknek és az itt élő embereknek. Közös elhatározásunk, az együtt és az egymásért való gondolkozásunk iránytűként mutatja a helyes utat. Ebben a közös utazásban mindenkinek megvan a helye és feladata. Kicsiknek és nagyoknak, itt élőknek és elszármazottaknak egyaránt.

 

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében találkozunk Lácacsékén, 2016 október 22.-én szombaton; településeink lakóival és meghívott vendégeinkel. Ekkor hírdetjük ki, nagy nyilvánosság előtt, ünnepélyes keretek között, közös elhatározásunkat. 

 

  Kajla János polgármester                                Fedor László polgármester

VÉKE                                                                 LÁCACSÉKE

 

kormanytamogatas.png

 

Fényképes beszámoló az ünnepi alkalomról itt.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 89
Tegnapi: 69
Heti: 158
Havi: 1 953
Össz.: 313 166

Látogatottság növelés
Oldal: "GYÖKEREK ÉS ZÁSZLÓK" LÁCACSÉKE - VÉKE 2016
LÁCACSÉKE - © 2008 - 2024 - lacacseke.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »