LÁCACSÉKE

2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

Írta Koppányiné Polgár Mária


Időseket ünnepeltünk Lácacsékén

          Lácacséke községben október 1.-én ünnepeltük meg az Idősek Világnapját. Ezzel a kedves ünnepséggel avattuk az új kulturtermet. Igaz, hogy a terem berendezése nincs teljesen kész, hogy még a padlózat hagy némi kívánnivalót, de már lehet rendezvényt tartani benne, főként, ha olyan lelkesedéssel készítik elő, mint ezt az alkalmat.

A műsor Kárpáti Éva: Elmúlt már fiatalságod című versével kezdődött, majd Albert Sweizertől hangzott el egy idézet, amely az idősek számára útmutatás a fiatalos gondolkodás, tettre vágyás, jókedv megőrzéséhez.

A mintegy 50 fős nyugdíjas közösséget Fedor László polgármester köszöntötte, méltatta életük munkáját, további jó egészséget kívánva a jövőben. Virágcsokorral és ajándékcsomaggal tisztelgett a község két legidősebb tagja előtt, megköszönve hosszú tevékeny életük eredményes munkáját, biztosítva Őket az itt élők tiszteletéről. Papp István (98) és Papp Istvánné (96) meghatódva mondott köszönetet a figyelmességért. Ezt követően egy-egy szál virággal köszöntötte nyugdíjasainkat.

Papp István és felesége Erzsike néni köszöntése


Az este vendégfellépőinek műsora zajos sikert aratott. Először testvértelepülésünk, Perbenyik alapiskolájának tanulói verse, zenés, táncos előadásukkal bűvölték el a közönséget, majd a Dámóci Hagyományőrző Egyesület kórusa lépett fel, akik a nyugdíjasok számára készített humoros kis jelenettel tarkították népdalcsokrukat. A produkció olyan tettszést aratott, hogy ráadást is kellett adniuk, így is nehezen engedték le Őket a színpadról.

Dámóci Hagyományőrző Egyesület


Ezután tálalták fel az Idősek Klubja dolgozói által készített vacsorát, a töltött káposzta mellé sütemény, üditők és egy kis konyty alá való, valamint egy-egy pohár bor is került az asztalra.  A vacsora ideje alatt az idősek egymással, a község vezetőivel, a Klub gondozóival, valamint a dámóciakkal kellemes, jókedvű beszélgetésbe merültek. Az estet közös énekléssel zárták, amelyben mindenki résztvett.

Vacsora

   

Köszönet a községben dolgozó közmunkásoknak, akik még túlóráztak is, hogy a terem idejében elkészüljön; az Idősek Klubja dolgozóinak, akik sütöttek, főztek, terítettek, tálaltak, lankadatlan jókedvükkel fokozták a hangulatot; a falugondnoknak, aki gondoskodott a beszerzésről, az idősek és fellépők kényelmes utazásáról; az ünnepség anyagi hátterét megteremtő képviselőtestületi tagoknak. Végül, de nem utolsó sorban Fedor László polgármesternek a színvonalas, szívet-lelket melengető kellemes estéért.
További fényképekWeblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 69
Heti: 120
Havi: 1 915
Össz.: 313 128

Látogatottság növelés
Oldal: Idősek Világnapja 2010
LÁCACSÉKE - © 2008 - 2024 - lacacseke.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »