LÁCACSÉKE

2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

A cikket írta: Dr. Salamon Sándor, BODROGKÖZ

Megjelent: az Észak Magyarország 2010. október 19. lapszámában

 

        "Egyik legnagyobb nemzeti ünnepünk előestéjén nem akarok ünneprontó lenni, de álszent vagy demagóg sem. Dicsőséges őseink, hőseink vajon egy ilyen világról álmodoztak? Egy megrontott, megkeseredett országért akarták vérüket hullatni, életüket feláldozni? Rémálmaikban sem fordult elő a napjainkra jellemző  közömbösség, önzés, értelmi, érzelmi és lelki elsivárosodás!

Úgy érzem, folyamatosan elhalványodnak az októberi fények. A forradalom dicsőségeit és iránymutatásait sokan az érdekek szerint manipulálják, átpolitizálják. Kirekesztik az éhezőket, a nyomorgókat, a perifériára kerülteket, a kilátástalanul jövőbe tekintőket. Éhes hassal ünnepelni nincs kedve a hárommillió koldúsnak, tapsolni a demagógoknak és nyalakodni a gátlástalanoknak. Ők is tisztelik az 1956-os forradalmat, meghajtják fejüket a szabadságharc dicső cselekedetei előtt, de szomorú, megtört gerinccel. Hallgatják a szónokokat, a szólamokat kiégetten, lelkileg és testileg meggyötörten. Vajon mire gondolhatnak? Az elvtelenekre, az önzőkre, a felebaráti szeretetet is kiárúsítókra, a hazafiságot is manipulálókra. Milyen messze kerültünk a forradalom nemes céljaitól, útmutatásaitól, az elvárható polgári gondolkodástól és viselkedéstől. Most az ünnep előestéjén még egyszer gondoljukk végig, hogy milyen utat jelölt ki 1956.

Összefogásra, felelősségtudatra, a nemzeti értékeink megőrzésére buzdított. Én is ezt vallom, javaslom!

Valósítsuk meg az egyénnel szembeni önzetlen humanitást, gyógyítsuk meg a társadalmi- szociális- politikai devianciákat. Ne a különbségeket hangsúlyozzuk, hanem a hiteles normák megvalósítására törekedjünk, de sohasem elvtelenekkel és elvtelenül. Úgy érzem, tapasztalom, hogy a májusi és októberi választés megteremtette ennek a lehetőségét. Akarjuk, merjük a változtatást, cselekedjünk együtt mi hitelesek egy jobb jövőért, csendes forradalomban. Felemelkedésünknek ez lehet a záloga."

------------------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ünnepi program megrendendezésére kerül sor 2010. október 23.-án délelőtt 10 órakor a Református Templom előtti téren az Emlékfánál.

 

emlekfa_i.vh_ii.vh_1956..jpg

 

Az Emlékfa három befejezetlen faragású ága az I. és II. Világháború valamint az 1956-os Forradalom hőseinek állít emléket.             

Felállítására 2004 augusztus 20.-án került sor.

 

További képek ide kattintva láthatókWeblap látogatottság számláló:

Mai: 26
Tegnapi: 69
Heti: 95
Havi: 1 890
Össz.: 313 103

Látogatottság növelés
Oldal: Gondolatok október 23. előtt
LÁCACSÉKE - © 2008 - 2024 - lacacseke.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »