LÁCACSÉKE

2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

 

"Jézusnak számít a kicsi"

A Zempléni Református Egyházmegye ebben az évben 2011.november 13.-án Lácacsékén a Református templomban tartotta meg a Szórvány és Kisgyülekezetek találkozóját. Nagy örömmel és buzgósággal készültünk erre a találkozóra. Lácacséke sajnos mára a kisgyülekezetek közé tartozik, szépen felújított templomában mindössze 48 egyháztagot számol, a valamikori „fényes Láca" létszámában összezsugorodott és az 550 férőhellyel rendelkező templomban ez a néhány gyülekezeti tag elvész.

A délutáni harangszó 15 szórvány és kisgyülekezetből hívogatott. Isten kegyelméből 140-en lehettünk együtt a nagy és monumentális templomban, ahol a felújított csillárok gyönyörűen ragyogtak és világítottak, a sötétbarnára festett padok fényesen díszítették a hófehér falakat. Az áhítatos csendben mindenki Istenre tudott figyelni, mert megéreztük ide az Úr szeretetéből jöhettünk. Ő várt bennünket, hogy megszólítson az Ő igéje által.

Az igehirdetés szolgálatát a Zempléni Református Egyházmegye Esperese,  Dr. Börzsönyi József végezte, a Jelenések könyve 3;7-9 versei alapján: „Tudok cselekedeteidről. Íme, nyitott ajtót adtam eléd, amelyet senki sem zárhat be, mert bár kevés erőd van, mégis megtartottad az én igémet és nem tagadtad meg az én nevemet".

Isten ismeri cselekedeteinek, örömeinket és bánatainkat is, a találkozó jelentősége abban rejlik, hogy egymást biztassuk, összefogjunk, és új reményt adjunk közösségeinek - mondta az igehirdetésben az Esperes úr.

Almási Ferenc nagyrozvágyi lelkipásztor „Aprópénz" címmel tartott előadást. Jézusnak számít a kicsi is világított rá bibliai példákon keresztül. Nem az a baj, hogy kicsik vagyunk, hanem az, ha nem növekszünk és nem fejtünk ki hatást a környezetünkre.

Fedor László polgármester meleg szavakkal köszöntette a találkozó résztvevőit és mindenkit szeretettel meghívott a kultúrházba, szeretetvendégségre és baráti beszélgetésre.

Téglás István Lácacséke szülöttje hálát adott Istennek, hogy itt lehet ebben a templomban, ahol keresztelték és ahol konfirmált. Mindig jóérzés hazatérni szülőfalujába. Egy verset és egy éneket hozott köszöntésképen: „Ez a föld a hazám itt élt az apám s itt tanított imádkozni édes jó anyám. Ez a föld, ez a táj, drága hű barát. Elkísér egy életen s a nagyvilágon át."

Fülöpné Vadon Erzsébet e sorok írója és a gyülekezet pásztora 14 éve szolgál itt Lácacsékén, Semjénben és Dámócon. Egy közös éneket énekeltünk, majd bemutatkozott az a 15 szórvány és kisgyülekezet, akik eljöttek erre a találkozóra. (Kisrozvágy, Fűzérkajata, Fűzér, Dámóc, Felsőberecki, Kenézlő, Karos, Sárazsadány, Tiszacsermely, Füzérradvány, Mikóháza, Felsőregmec, Bózsva, Zemplénagárd és Semjén)

Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik meghallották a hívásunkat és eljöttek, hogy együtt dicsérjük a mi élő és megtartó Urunkat. Övé a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké Ámen.

FÉNYKÉPEK-et

Baksy János lelkipásztor a Zempléni Református Lapok munkatársa készítette

 

 

Fülöpné Vadon Erzsébet                                                                                        ref. lelkipásztor

Kapcsolódó anyagok:

 

2012,. 02. 29.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 48
Tegnapi: 69
Heti: 117
Havi: 1 912
Össz.: 313 125

Látogatottság növelés
Oldal: KIS GYÜLEKEZETEK TALÁLKOZÓJA 2011
LÁCACSÉKE - © 2008 - 2024 - lacacseke.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »