LÁCACSÉKE

2010 szeptemberétől azok a hírek és képek kerülnek ide, melyek feltöltési-korlát miatt már nem helyezhetők el a www.lacacseke.hu oldalra. Az új hírek, információk az Oldalak (menü) pont alatt találhatók

 

ÚT AZ ÉLETÉRT

     2011. október 14-én, Lácacsékén és Semjénben a Református Missziói Központ által szervezett ingyenes szűrővizsgálatokra került sor. Délelőtt fél 10-től 13 óráig vérnyomásmérés, vércukorszint, EKG-vizsgálat, és akinél indokolt volt, légzésfunkció mérést végeztek. A program célja, hogy a hátrányos helyzetű településeken a helyi református egyházközségek bevonásával ingyen elvégezzék a vizsgálatokat.
Képzett szakemberekkel életvezetési, ill. táplálkozási tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Nagyrozvágyon az Általános Iskolában délelőtt két előadásra került sor. Baleset megelőzési és életvezetési tanácsokat hallhattak az érdeklődő kis diákok.

Lácacsékén délelőtt, Semjénben délután összesen 92 embert vizsgáltak meg. Nem csak a gyülekezeti tagok jelentek meg a vizsgálaton, hanem a roma lakosságból is sokan eljöttek.
A Magyarországi Református EgyházBethesda Gyermekkórházának egy orvosa, egy szakképzett ápolója, Vida Szabolcs a Református Missziói Központ munkatársa, valamint két önkéntes diáklány érkezett az orvosi stábbal. Igazán hosszú napjuk volt vendégeinknek, mert este 18 órakor tudtak vissza indulni Budapestre. A résztvevők nagy megelégedéssel fogadták ezt a programot, és olyanok is eljöttek, akik nem járnak a háziorvosukhoz.

Sajnos a megvizsgáltak 60-70%-ánál magas vérnyomást diagnosztizáltak, ami jól mutatja, hogy Magyarországon ez népbetegség.


Testvérek! Vigyázzunk az Istentől kapott életünkre, egészségünkre! Legyünk mértéktartóak mindenben, hogy hosszú ideig élhessünk ezen a földön, amit a mi Urunk adott nekünk!

Fülöpné Vadon Erzsébet
Ref. lelkipásztor

 

FÉNYKÉPEK

 

2012.01.07

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 40
Tegnapi: 69
Heti: 109
Havi: 1 904
Össz.: 313 117

Látogatottság növelés
Oldal: ÚT AZ ÉLETÉRT
LÁCACSÉKE - © 2008 - 2024 - lacacseke.hupont.hu

A HuPont.hu az ingyen weblap készítés központja, és talán a legjobb. Ingyen weblap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »